DOĞAL YÖNTEMLERLE SAÇ RENGİ AÇMA

 EVDE SAÇ RENGİ AÇMA 🌞


Hepimiz normal saç rengimizin birkaç ton açılması için çeşitli yöntemler deniyoruz. Özellikle yaz aylarında rengi açılan saçlarımızda oluşan gölgeler birçoğumuzun hoşuna gidiyordur, fakat kış ayının gelmesiyle birlikte saç renginizin tonunda koyulaşmalar meydana gelmiştir. Sizde yaz aylarında ki tonların kalıcı olmasını istiyorsanız ve boya, röfle gibi işlemler saçı yıprattığı için uzak duruyorsanız. Size birkaç doğal yöntemden bahsedeceğim, bu yöntemleri denedikten sonra hangisinin daha fazla işe yaradığını bana yorumlarda belirtebilirsiniz.☺ birlikte göz atalım.. 

Evde Saç Rengi Açma



İlk olarak herkesin duymuş olduğu en fazla bilinen yöntem olan papatya suyu ile saç rengi açma. 

Yaklaşık bir bardak suya bir avuç kadar papatyayı ekledikten sonra kaynayana kadar bekleyin. Bu ölçü saçınızın uzunluğuna göre değişebilir. Yani miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. Yaklaşık yirmi dakika kaynadıktan sonra kullanımı daha kolay olacağından süzdüğünüz papatya suyunu sprey şişesine koyarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Zararsız bir yöntem olan papatya suyunu sprey yardımıyla dilediğiniz gibi saçınıza sürdükten sonra  güneşte kuruyana kadar bekleyin. İsterseniz de saç kurutma makinesiyle de aynı işlemi uygulayabilirsiniz. 


Diğer bir tamamen doğal olan  yöntem ise elma sirkesiyle saç açma yöntemi.

Etki etmesi zaman alsa da uzun vadede hem saçınıza canlılık, parlaklık katacak hem de kepekleri önlemede yardımcı olacak bir saç rengi açma yöntemi. Kullanımı ise çok basit. Yarım su bardağı elma sirkesi ile yaklaşık altı bardak  suyu karıştırın ve saçınıza sürün ve güneşte kuruyana kadar bekleyebilirsiniz. Sonrasında durulamanıza gerek kalmadan sirke kokusu kendiliğinden kaybolacaktır.


saç açma


Limon suyu ile saç açma yönetimi, doğal olarak saç rengini açmak isteyenlerin en fazla duyduğu diğer bir yöntemdir.

Yaklaşık bir bardak limon suyuna dört bardak kadar su ilave ederek karıştırın, bu ölçüler saç uzunluğuna göre değişebilir. Sonrasında kolay uygulama için sprey şişesinde kullanabilirsiniz. Bu kadar basit ;) Özellikle yaz aylarında saç uçlarınıza sürüp çıkabilir ve saçlarınızı güneşte kurumaya bırakabilirsiniz.


Başka bir basit yöntem ise karbonat yöntemidir.

Yaklaşık bir tatlı kaşığı karbonata bir çay bardağı su ilave edin ve karıştırın krem kıvamına geldiğinde saçlarınıza uygulamak için hazır olmuş demektir. Saç derinize sürmemeye dikkat edin saç dökülmesi, tahriş vb. şeylerle karşılaşabilirsiniz. haftada bir kez uygulayabilirsiniz.


Limonla Saç Rengi Açma


Kolayca bulunabileceğiniz diğer doğal tarif ise tarçın ve saç kremi ikilisi

yarım çay bardağı toz tarçına saç kreminizi ilave edin. (Saç krem markası önemli değil kullandığınız saç kremini ilave edebilirsiniz.) Ve karıştırın saçınızı bölümlere ayırarak fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Yaklaşık beş, altı saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.


Saç renginizi açmak için saçınıza bal maskesi uygulaması deneyin.

Fazlasıyla doğal diğer yöntemimiz bal!  Karıştırma kabınıza ekleyeceğiniz bir çay bardağı bal ile yarım çay bardağı suyu karıştırın. İyice karıştıktan sonra saçınıza uygulayabilirsiniz. Ölçüler saç uzunluğunuza göre değişebilir. Bir saat kadar beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.


Bal Maskesi


Ve son olarak Bal ve Zeytinyağı ikilisi

Saç renginizi açarken aynı zamanda bakım işlemini de aradan çıkartan tarif. :) Nemli şekildeki saçınıza iki çay bardağı zeytin yağını ve iki çay bardağı balı ilave ederek karıştırma kabında krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Yaklaşık kırk beş dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Tarifi haftada iki kez düzenli uyguladıktan sonra saçlarınızda ki açılma ve parlamayı göreceksiniz.

NOT: Tarifleri saçınızda tamamen denemeden önce küçük bir bölgede deneyin ve saç derinizle temasından kaçının. Her ne kadar doğal tarifler olmuş olsalar da hassas ciltler için durum değişebilir. 

Peki siz hangi yöntemleri uyguluyorsunuz, bunlar dışında başka önerileriniz var mı? En fazla etki gösteren saç rengi açan tarif sizce hangisi ? 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EVDE SAÇ KESİMİ NASIL YAPILIR İÇİN Tıklayınız

Yorum Gönder

0 Yorumlar