Saç Bakım Önerileri

 CANLI VE PARLAK SAÇLAR İÇİN

10 ALTIN SAÇ BAKIM TAVSİYESİ..


Herkese merhaba, bu yazımda parlak canlı saçlar için doğal birkaç önerim olacak. 😀
Reklamlarda gördüğümüz gür, parlak, sağlıklı ve canlı saçlara kavuşmak sizce hayal mi?
Tabi ki de hayır! Basit birkaç yöntem ile hayalinizdeki saçlara kavuşmanız mümkün.
Düzenli uygulandığı takdirde saçlarınızda büyük ölçüde gelişmeler gözlemleyeceksiniz. Fakat bu yöntemler  saç tipinize ve bu işlemleri düzenli olarak uygulamanıza göre farklılık gösterebilecektir. Neler yapmamız gerekiyor hadi birlikte göz atalım ☀

Parlak canlı saçlar


1. İlk olarak saçlarınıza uygun bir tarak ile düzenli olarak saçlarınızı taramak. Evet basit ve işe yaramaz bir yöntem gibi görünse de düzenli uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır. Böylece saç diplerinizi harekete geçirerek daha canlı ve parlak saçlara kavuşmanız mümkün!

Bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız. Çünkü saçlarınızı tararken de kırabilirsiniz, budurum saçlarınızın yıpranmasına ve parlaklığını kaybetmesine neden olabilir. Geniş dişli tarak tercih edin. Aynı zaman da saçlarınızı ıslakken asla taramayın. Islak saçlar daha çabuk kırılır.




2.İkinci yöntem olarak saç kurutma şekliniz saçlarınızı kuruturken fön makinelerinden uzak durun!

Saçlarınızı yıkadıktan sonra ıslanan saçlar hassaslaşır. Islak saça fön makinesi ile uyguladığınız işlem sonrasında kırmalar meydana gelir ve nemini kaybeder. Bu yüzden fön makinelerinden uzak durmaya çalışın. Acil durumlarda kullanmak zorunda kalırsanız da saçınız nemli hale geldikten sonra az ya da orta dereceli olarak fön makinesi ile kurutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.



3. Saçlarınıza şekil verirken dikkatli olun. Saç maşası ve Düzleştiricisi saçınızın canlı ve parlak görünmesine engel oluyor olabilir !

Bakımlı ve güzel görünmek için her gün düzenli olarak uyguladığınız saç maşası ya da düzleştiriciler. Yüksek ısı nedeniyle saçlarınızı yıpratır ve yanmasına, cansız, cansız mat görünmesine neden olur. Ayrıca ısı nedeniyle nemini kaybeden saç telleri kopmaya sebebiyet verebilir.



4. Saçlarınızı soğuk suyla yıkayın. Evet doğru okudunuz !

Saçlarınızın canlı, parlak ve sağlıklı görünmesi için soğuk su ile yıkamaya alışmalısınız. Sıcak su saç derinizi kurutur. Saçlarınızın daha parlak ve canlı olması için ılık ya da soğuk suyu tercih etmelisiniz.

parlak saçlar için sırlar



5. Kafa derinize masaj yapma. Diğer işe yarayan yöntemlerden bir diğeridir!

Masaj saç diplerinizde kan dolaşımını artırarak parlak, canlı ve sağlıklı saçlara ulaşmanızı sağlayacak adımlardan birisi :) Parmaklarınızla başınıza hafif baskı uygulayarak dairesel hareketlerle gün içinde masaj yapabilirsiniz.




6. Saçlarınıza sirkeli su ile durulayın! evet evet sirkeli su doğru anladınız!

Benim de favorim olan yöntemde sirke saçınızı besler, parlatır ayrıca PH seviyesini düzenler. Tam bir ölçüsü olmasa da durulama suyunuzun dörtte birine sirke ilave edebilirsiniz.

Sirke kokusu ise saçınız kurudukça kaybolacaktır. İsteğe göreyse esans yağı ilave ederek kokuya tamamen çözüm bulabilirsiniz ;)


saç bakım


7.  Saç tipinize uygun maske uygulaması!

Saçlarınızın daha canlı, sağlıklı olması için  saçınıza uygun seçtiğiniz maske ile gerekli korumayı sağlamış olacak ve diğer maddeleri düzenli olarak uyguladığınızda hayalinizdeki saça ulaşacaksınız. 


saç bakımı alfa



8. Badem yağı uygulaması! 

Duştan önce saçınıza uygulayacağınız badem yağı ile saç dökülmelerine engel olabilir, Güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Duştan önce yarım saat kırk beş dakika kadar bekletip durulayabilirsiniz.

NOT: Saçınızdaki yağları arındırırken kuru saçınıza şampuan uygulayın ve köpürtmeye çalışın. Yağlar kuru saçtaki şampuanla masaj yaparak daha çabuk arınacaktır. 


9. Saç Bakım ürünlerinizi iyi seçin !

İçerisinde alkol bulunan saç bakım, kozmetik ürünlerinden uzak duruyoruz. Alkolün saçı kuruttuğunu söylemeye gerek yoktur. 👍




10. Son olarak beslenme! Sağlıklı beslenme parlak saçların altın kuralıdır!

Beslenme alışkanlığınız cildinizi etkileyen  en önemli etkenlerin başında gelir. Düzgün beslenme şekli parlak saçlar için altın kuraldır. Hem cilt hem de saçlarınız için bol su ve sebze, meyve ağırlıklı beslenmelisiniz. Ve en önemlisi abur cuburlardan uzak durmalısınız. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EVDE SAÇ BOYASI YAPIMI İçin Tıklayınız..

Yorum Gönder

0 Yorumlar