EVDE KALICI OJE YAPIMI

 KALICI OJE NASIL YAPILIR


Hepimiz daha gösterişli ve güzel tırnaklar için düzenli bakım yapıyoruz. Bakımlı tırnak dediğimizde de aklımıza ilk gelen kuşkusuz rengarenk ojelerdir. Normal ojelerin yanı sıra günümüz trendlerinden olan kalıcı ojeler bu yıl diğerlerinin yerini çoktan almış görünüyor. Sizin de defalarca duyduğunuz ya da gördüğünüz kalıcı oje nedir? ya da kalıcı oje nasıl uygulanır merak ediyor musunuz? Öyleyse birlikte göz atalım..


Evde Kalıcı Oje Yapımı



Hepimizin uzun zamandır kullandığı sıklıkla değişen ojeler artık tarih oluyor. Sürdükten  bir kaç gün sonra sıkıldığımız ya da  artık çıkmaya başladığı için değiştirmek zorunda kaldığımız ojelerin yerini özellikle bu yıl kalıcı ojeler aldı. Sık sık değiştirdiğimiz normal ojeler zaman kaybının yanın da fark etmesekte bütçemize de yüksek maliyetlerle oldukça zarar vermekteydi, bu nokta da kalıcı oje bir çok kişiye alternatif olmuş oldu. Üstelik kalıcı ojenin normal ojelere göre tırnakta sararma veya kırılmaların da önüne geçmesi ve çok daha uzun süre de bozulmadan kalabiliyor olmasıyla zamandan tasarruf sağlayarak tercih edilme nedenlerin oldu. 


Kalıcı Oje Nasıl Yapılır


Kalıcı Oje Nedir? Kalıcı oje aslında normal ojelerden çokta farklı bir yapıda değildir. Sadece bazı etkin maddelerle ve uygun yöntemlerle ojenin tırnakta kalma süresini uzatır. Ve normal oje gibi istediğiniz renkler de yapılabilir. Bunun sadece bir kaç önemli malzeme gerekmektedir. Edindiğiniz bu malzemelerle bir çok kez kalıcı oje işlemini de gerçekleştirebileceksiniz. Sizde kendi kalıcı ojenizi kendiniz yapmak istiyorsanız, adım adım anlatacağım yöntemlerle evde kendi kalıcı ojelerinizi kendiniz yapabilirsiniz.. ★


Kalıcı Oje Nedir




 İlk Adım,  tırnak temizliğiÖnce tırnak temizliği. Kalıcı oje uygulamasından önce tırnağınıza istediğiniz şekli vermelisiniz. Daha işlemler bittikten sonra yapacağınız şekil değişikliği kalıcı ojeye zarar verebilir. Bunun dışında tırnak etleri, kütikül temizliğini tamamlamalısınız. Tırnak üzerindeki etleri diplere doğru hiç et kalmayacak şekilde itin. Ve işlem tamam.



 İkinci Adım,     Törpü işlemi, burada yapmanız gereken törpü yardımıyla tırnağınızın yüzeyini törpüleyerek matlaştırma. Tırnağınızın üst bölümünde hiç parlak kısım kalmayana kadar tüm tırnaklarınızı matlaştırın. Ve manikür işlemi, kalıcı ojeden önce manikür yapmanız kalıcı oje işlemini daha fazla kolaylaştıracaktır.



 Üçüncü Adım,    Prep ve Wipe işlemi, bir solüsyon ve mendil yardımıyla tırnak yüzeyinde bulunan yağları arındırmak için kullanılan yöntemdir. Bu sayede kuru şekildeki tırnakta ojenin daha uzun kalmasına olanak sağlanmış olur. Kalıcı oje uygulamasından önce Prep, Wipe işlemi  mutlaka yapmanız gereken önemli uygulamalardan biridir. Bu solüsyonları internette kolaylıkla bulabilirsiniz.


Evde nasıl kalıcı oje yapılır


 Dördüncü Adım,    Artık son adımlara gelirken oje sürme aşamasından önce, Base Coat denen yöntemi  uygulamalısınız. Yani şeffaf jeli tüm tırnaklarınıza sürmelisiniz. Sonrasında UV ışığında hızlıca kurutma işlemi yapmalısınız. İnternetten kolaylıkla bulabileceğiniz bu jel ile kalıcı oje işlemine bir adım daha yaklaştınız..



 Beşinci Adım,    Artık tırnağınız oje sürem işlemi için hazır duruma geldi. Ojenizin ilk katını sürerek UV ışığında hızlıca kurutmalısınız. Bu işlemi her kat ojeyi sürdükten sonra yapın seçtiğiniz ojeye ve istediğiniz görünüme göre üç kata kadar tekrar edebilirsiniz. Ojeler UV ışığı ile 30 saniye ve 60 saniye arasında hızlıca kurumaktadır.


 Ve Altıncı Son Adım,      Son adım kalıcı ojeye uygun Top Coat, yani cilalama ve parlatma işlemi. Yukarıda ki tüm işlemleri uyguladıktan sonra tırnağınızın en üst katına cila uygulamalısınız. Bu cilalama işlemi çok ince olmalıdır. Ve UV cihazında hızlı bir kurutma yöntemiyle gerçekleştirilir. 


Evde Kalıcı Oje Yapımı



Tüm yöntemleri ve malzemelerin tek tek alınmasının yanı sıra kalıcı oje setlerinden de hazır şekilde satın alabilirsiniz. Piyasa da bütçenize uygun beğenebileceğiniz bir çok kalıcı oje seti bulunmaktadır. Fiyat konusun da daha masraflı gibi görünse de kalıcı oje uzun vade de kullanılabildiğinden ve zamandan da tasarruf sağladığından, normal ojelere göre çok daha fazla avantajlıdır ve tercih edilmektedir.

⛤⛤⛤☆☆☆


Peki Kalıcı oje işlemini uyguladıktan sonra, çıkartma işleminin nasıl uygulanacağını biliyor musunuz? Çok basit. Birlikte bakalımm..


KALICI OJE NASIL ÇIKARILIR?

Öncelikle satın alabileceğiniz kalıcı oje çıkartan piyasa da bir sürü  solüsyon bulunmaktadır. Aldığınız solüsyonlar genellikle tırnağa sürüldükten sonra belirli dakikalarda bekletildikten sonra kolayca çıkabilmektedir.
Bundan farklı yöntem ise, tırnak yüzeyinizi iyice törpüleyip, aseton yardımıyla temizleyin. Daha sonra pamuk yardımıyla tırnaklarınızda pamuğa aseton dökerek on beş dakika kadar beklettikten sonra kolayca çıkacaktır. Fakat bu yöntem tırnağınıza zarar verebilir. Bu yüzden Özel jellerden ya da solüsyonlardan yardım almalısınız, mümkünse profesyonel yardım almanızı öneririz.



İlginizi Çekebilir:  EVDE TIRNAK BAKIMI




Yorum Gönder

0 Yorumlar