EVDE SAÇ BOYASI YAPIMI

 EVDE DOĞAL SAÇ BOYASI NASIL YAPILIR




Cevap çok basit. Evde doğal saç boyası hazırlamak için mutfağınız ya da aktarlardan kolayca bulabileceğiniz malzemeler ile saçlarınıza en az hasarla istediğiniz rengi verebileceksiniz. Hepimiz ara sıra kendimizde değişiklikler yapmayı severiz. En fazla değişime maruz kalan ise saçlarımızdır hiç kuşkusuz. Sizlerde saç renginizi sürekli değiştirenlerdenseniz ya da ilk kez boyamaya karar verip saçlarınızın yıpranmasını istemiyorsanız bahsedeceğim evde hazırlanan doğal tarifler tam size göre..


Evde saç boyası yapımı



Evde hazırlayacağınız doğal saç boyama yöntemleri ile renk değişikliği yapmanın yanı sıra saçlarınıza parlaklık, canlılık sağlayacak. Kırılma ve dökülmelerin önüne geçerek çok daha sağlıklı, güçlü saçlara da sahip olmuş olacaksınız. Evde saç boyası hazırlarken saç sağlığınızın yanında kozmetik mağazalarından alınan saç boyalarına nazaran çok daha uygun fiyatla bütçe dostu yöntemlerle aylık boya masraflarından da kurtulmuş olacaksınız. 

Sizde hassas ve kırılgan saçlara sahipseniz ve diğer  içerisin de bir çok kimyasallar bulunan saç boyalarının kullanımından sonra saç dökülmeleri ile karşılaşıyorsanız. Ayrıca fazlasıyla da masraflı olan kimyasal içerikli boyaları tercih etmek istemiyorsanız bahsedeceğim tarifler tam da size göre hadi birlikte göz atalım..



Muhteşem Kızıllar için "Kına"

İlk olarak en fazla bilinen yöntemden bahsetmeden olmazdı. Eminim kına ile saç rengi değiştirmeyi aramız da duymayan yoktur. Kına ile saç renk değiştirmenin yanında doğal bakım da yapmış olacaksınız. Çünkü kınanın saçı besleme ve uzatma etkisi bulunur. Peki sadece kına yeterli midir?  Bu tarifi nasıl daha besleyici bir hale getirebiliriz?, bakalım
Öncelikle ellerimize yakmak için nasıl hazırlıyorsak kınayı o şekilde hazır edelim. Ve sonrasında saçınıza dilediğiniz gibi sürüp bir kaç saat bekletip yıkayabilirsiniz. Bu işlemi istediğiniz tonu yakalayana kadar hafta da bir kez uygulayabilirsiniz.



Doğal Saç Boyama Yöntemleri




"Sarı saç" tonları İçin Yöntemler

Hepimizin en fazla tercih ettiği renk tonlarından biri de kuşkusuz sarı saçlardır. Peki istediğiniz sarı tonları için neler kullanabileceğinizi biliyor musunuz? 
Öncelikle eğer açık renk bir saç rengine sahipseniz papatya ile sarı tonları elde edebilirsiniz. Aktarlardan kolayca bulabileceğiniz kuru papatyaları kaynatıp, demlenmesini bekledikten sonra temiz saçınıza masaj yaparak sürün. Ve güneşte kır beş dakika, bir saat kadar beklettikten sonra durulayın. Bu yöntemle tek seferde başarılı bir sonuç alamayabilirsiniz bu yüzden düzenli uygulamalısınız. Hafta da birkaç kez uygulanabilir.

Başka bir yöntemse, saç kremi ile limon suyunun mucizesi. Yaklaşık bir bardak limon suyuna saç kreminizden ilave edip karıştırın. Sıvı haldeki bu karışımı saçınıza güzelce yedirin ve güneşte yaklaşık bir saat kadar bekletin, daha sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.




"Kahverengi" tonları için Yöntemler

Siyah çayı demledikten sonra saçlarınız da kullanın. Saç uzunluğuna göre suya soğan ekleyip kaynatın. Sonrasın da demlenen siyah çaydan birkaç yemek kaşığı kaynayan soğan suyuna ekleyin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu sudan sürün ve bekletin düzenli uygulamada açık kahve rengi tonları elde edeceksiniz. Dilerseniz bir fincan kuru kahve ve bir çay kaşığı zeytinyağı da ilave edebilirsiniz daha sonra tüm malzemeyi süzerek kullanmanız halin de daha etkili olacaktır.

Diğer bir yöntemde, yeşil ceviz kabuğunu kaynatın. İçine ceviz yaprağı da ekleyebilirsiniz daha etkili olacaktır.. Tüm malzemeleri kaynatıp saçınıza sürebilirsiniz. İsterseniz Ceviz yaprağını kaynatın sonra, yeşil ceviz kabuğunu püre olarak soğuyan suyun içine  de ilave edebilirsiniz.




Evde Saç Boyama



Siz de "Siyah" tutkunuysanız tam size göre,

Koyu renkli bir saçınız varsa bu rengin daha da koyulaşmasını istiyorsanız size uygun öneriler burada, Öncelikle ceviz kabuğunu su da kaynatıp yaklaşık yarım saat bekleterek uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaklaşık yedi, sekiz ceviz içine bir litre kadar suyu kaynatın sonrasında ılık hale gelen sudan cevizleri çıkararak dört kaşık kadar kınayı, bir yemek kaşığı kuru kahveyi ilave edin. Ve karışımı artık saçınıza sürebilirsiniz. 



"Kakao" İle Saç Boyama

Kakao tarifi için gerekli olanlar yaklaşık beş yemek kaşığı kakaoya üç yemek kaşığı kadar kuru kına ilave edin yaklaşık dört bardak kadar suyu da ilave edin ve kaynatın yaklaşık yirmi dakika yarım saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Böylelikle çikolata rengi saçlara kavuşacaksınız.


Organik saç boyası



Her ne kadar doğal tarifler olmuş olsa da tek seferde yapmış olduğunuz doğal boyama işlemleri yeterli olmayacaktır ve tek seferlik uyguladığınız boya işlemi kimyasal boyalarda olduğu gibi akacaktır. Bu yüzden düzenli uygulamaya özen göstermelisiniz ve sabırlı olmalısınız. Bahsedilen yöntemler direkt renk değişiminden ziyade saç tonunuz da açılmalar ya da kapanmalar şeklin de oluşur. Bu yüzden etkisini bir kaç denemeden sonra fark etmeye başlayabilirsiniz. Ve tariflerde ki malzeme miktarlarını saç uzunluğunuza göre ayarlamanız da fayda var. Eğer sizin de denediğiniz yöntemler varsa hangilerinin daha iyi sonuç verdiğini yorumlar kısmın da paylaşmayı unutmayın. Ya da farklı tariflerinizi de bizimle paylaşabilirsiniz. ♡♡



Yorum Gönder

0 Yorumlar