EVDE SAÇ KESİMİ NASIL YAPILIR?

EVDE SAÇ KESİM YÖNTEMLERİ  ✂


Malum pandemiden dolayı hepimiz evlerimizdeyiz. Bu sürecin en fazla zorlayıcı kısımı ise kişisel bakımlarımızı gerçekleştirmek olmuştur. Birçoğumuzun kuaförlerde bakım merkezlerinde uyguladığı işlemleri şimdi evlerimizde kendimiz yapmak durumunda kalıyoruz. Bu durumun en zorlayıcılarından biri de saçlarımız olmuştur. Süreçte sizde kuaförlerde saçlarınızı kestirmeye çekiniyorsanız bahsedeceğim yöntemlerle evde sizde saçlarınıza şekil verebilirsiniz. 🤗

Evde Saç Kesimi



İlk olarak malzemeler Evde kullandığınız makaslar ile saç kesim işlemini yapamazsınız: Saç kesiminiz için özel kullanılan makaslardan satın almanız gereklidir. Fiyat konusunu Merak etmeyin bütçenize göre saç makası bulabilirsiniz. Bunlar dışında 

✔ Saçlarınızı keserken ıslak saçlar daha kolay kesilir bunun için su dolu saç spreyi
✔ Saç tarama işlemi için uygun tarak (sık tarak ile daha iyi sonuç alırsınız)
✔ Saç kesim için uygun saç makası
✔Kesme işleminde saçlarınızı toplamak için uygun saç tokaları



saç kesim yöntemleri


Sonraki adım ise hangi saç kesim modelini uygulayacağınıza karar verme: Bu konuda kararsızsanız uzun yüz şeklinde katlı modeller, yuvarlak yüz şekline sahipseniz ise düz modeller tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca yanınızda yardım alabileceğiniz biri olursa daha kolay ve düzgün kesim yapabilirsiniz. Ve kesme işleminde makasınızı dikey yönde tutarak daha düzgün bir kesim gerçekleştirebilirsiniz. Bunlarla beraber saç kesimini yaparken küçük tutamlar alarak devam etmelisiniz, fazla miktardaki saçı aynı anda kesme saçınızda eşitsizlikler olmasına neden olabilir. Acele etmiyoruz!  

                                                                            ☆☆☆

Her şey tamamsa,

Artık Saç Kesim Aşamasına Geçebilirsiniz..

☀İlk olarak saçlarınızı ıslatın, ıslak saçlar daha kolay ve düzgün kesilecektir. Burada Dikkat etmeniz gereken noktaysa ıslak saçlar daha uzundur, saçlar kurudukça kısalır. Bu yüzden ıslak saçlarınızı keserken saç boyunu iyi ayarlamalısınız yoksa kestiğiniz saç kuruduğunda boyu birkaç santim daha fazla kısalacağından, saçınız istediğinizden daha kısa olabilir. Bu yüzden istediğiniz boyuttan bir iki santim fazla kesebilirsin.


Evde saç kesimi nasıl yapılır


Saçını nasıl keseceğine karar ver!
                                                               
 Saçınızı ikiye ayırıp ense kökünüzden lastik toka ile sıkıca toplayın, atkuyruğuna belirli aralıklarla 5 veya 10 cm saç uzunluğunuza göre, ikinci bir lastik toka daha takın ikinci taktığınız kesmek istediğiniz saç miktarınızın üzerinde olsun ve tokanızın izasında küçük tutamlarla dikkatli bir şekilde artık kesmeye hazırsınız.


saç kıvırmayla saç kesme


☀ Katlı bir keşim için ise kıvırma yöntemini deneyebilirsiniz. Saçınızı elinizle burarak kıvırın ve bu işlemi başınızın üzerinde gerçekleştirin sonrasında dilediğiniz uzunlukta kesme işlemini yapın. Bu kesim saç boyunuzu kısaltmaktan çok katlı bir görünüm isteyenlerin tercih edebileceği bir yöntem. Özellikle uzun yüz şekline sahipseniz bu yöntem size göre olabilir.

☀ Diğer bir yöntem ise önden atkuyruğu yapımıyla saç kesimi yüksek sıkı bir şekilde, tarak ile tarayarak at kuyruğu yaptığınız saçınızı,( burada saçınızın taramak düz olması yamuk kesmemek için oldukça önemli) başınız eğik şekilde topladıktan sonra,  at kuyruğu şeklindeki saçınızı öne doğru getirin  tarak yardımıyla ölç ve saçının uzunluğunu ne kadar istiyorsan o ölçüde kesebilirsin sonrasında ise katlı saçlara ulaşmış olacaksın. 


katlı saç kesimi



☀ Bir başka yöntemde başını öne ve aşağıya eğerek salık saçlarınızı tarayın, tarama işlemini her kesme adımdan sonra uygulayın bu eşit kesilmeyen saçları görmenize yarayacaktır. Öne doğru eğik şekilde olan salık saçlarını hareket ettirmeden tarak yardımıyla ölçerek dilediğin boyutlarda kesebilirsin. 







Siyah Noktalara Kesin Çözüm Yöntemleri İçin TIKLAYIN..

Yorum Gönder

0 Yorumlar