SİYAH NOKTALARA KESİN ÇÖZÜM

 SİYAH NOKTALARA ÇÖZÜM DOĞAL MASKE

Bir çok kişinin ortak sorunu olan siyah noktalar sıklıkla görülen yaygın bir sorundur. Cilt tipinizin yağlı olması, makyaj ve hava kirliliği gibi bir çok etmenden meydana gelebilir. Cildinizdeki gözeneklerin kapanması sonucunda oluşan siyah noktalar en fazla çene, burun, alın vb. yüzünüzün yağlı kısımlarında oluşur.


Siyah Noktalara Kesin Çözüm



ÇÖZÜM İSE ÇOK BASİT..

Doğal ve  evde hazırlayabileceğiniz  basit tariflerle bu sorundan kurtulmak çok basit! Düzenli uygulayacağınız takdirde siyah noktalar da azalmalar görebilir ya da oluşumuna engel olabilirsiniz. Tabi bu yöntemler her cilt tipine uygun olmayabilir, önce doktorunuza başvurun. Ve Yöntemleri uygulamaya başlamadan önce cildinizin küçük bölümünde deneyin. Hadi uygulamalara göz atalım..


☀İlk olarak en önemli yöntem cildi temiz tutmaktır.                                                                   Cildinize uygun bir cilt temizleme yöntemi bulmalısınız. Siyah noktadan sivilce oluşumuna kadar bir çok cilt sorununun temel nedeni cildinizin yetersiz ve yanlış temizlenmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle siyah noktaları engellemenin en önemli kuralı temiz bir cilttir.


☀Bir diğer yöntem ise buhar banyosu evde yapabileceğiniz en etkili yöntemlerden olan buhar banyosu ile siyah noktalarınızdan kurtulmak mümkün.. 
İsteğe göre bir bardak suya yarım çay bardağı elma sirkesi ilave edip kaynattıktan sonra yüzünüzü buhar da bekletin. Sonrasında siyah noktalarınızı temizlemeyebilir ve kolayca kurtulabilirsiniz.


Başka bir doğal yöntem ise, limon suyu ve karbonat ikilisi!                                                         Birkaç damla limon suyuna bir adet karbonat ilave edin. Ve karıştırın sonrasında karışımı dairesel hareketler ile yüzünüze sürebilirsiniz. Karışımda limon cildinizi parlatırken, karbonat peeling etkisi yaratacaktır. İki üç dakikadan fazla cildinizde bekletmeyin. Evet burada önemli nokta limon ve karbonatı ölçüsünden fazla koymamak fazla koymanız yada cildinizde bekletmeniz tahrişe neden olabilir. Ve uygulamadan önce küçük bir bölgede deneyin. En fazla haftada iki kez uygulayın.


☀Diş Macunu Uygulaması!                                                                                                                      Diş macununuz ile siyah nokta bulunan bölgenize sürebilirsiniz. Nane aromalı diş macunu kullanmanız halinde daha fazla etki gösterecektir. Diş macunu kuruduktan sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. 


☀Aloe Vera maskesi uygulaması. Siyah noktalarınıza iyi gelecek diğer bir yöntem!                      Aloe vera bitkisinin jeli ile elde edilerek yapılır. Bitkinin yapraklarını ikiye ayırarak içindeki jel çıkartılır. Ve işlem yüze dairesel hareketlerle sürülerek yapılır. Yarım saat bekletildikten sonra durulayabilirsiniz. İşlem cildinizi kurutabileceğinden yüzünüze sonrasında gül suyu sürebilirsiniz.


☀Çok basit ve doğal bir başka yöntem ise Bal ve Süt maskesi..                                                    Karıştırma kabınıza bir tatlı kaşığı süt ve bir çorba kaşığı balı ilave ederek karıştırın. Macun kıvamına geldiğinde siyah nokta bulunan bölgelere sürüp yaklaşık on beş daikka sonra ılık su ile durulayın.





Eğer aktif, devamlı bir cilt sorununuz varsa öncesinde doktorunuza başvurun. Her yöntem her cilt tipine uygun olmayabilir. Bu  nedenle size en uygun olanı düzenli uygulayın. Bunlar dışında yüzünüzü düzenli olarak soğuk su ile yıkayın, yıkamadan ellerinizi yüzünüze sürmeyin, düzenli cilt maskesi uygulayın, beslenmenize dikkat edin abur cuburdan kaçının. Tüm bunlara dikkat ettiğinizde siyah nokta sorunundan kurtulabilirsiniz.😉


Yorum Gönder

0 Yorumlar