EVDE TIRNAK BAKIMI

 TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILIR



Tırnak Bakımı


Kişisel bakımın en önemli aşamalarından biri kuşkusuz tırnak bakımıdır. Bakımlı tırnaklar her kadının ve erkeğin kendinde ve karşısında dikkat ettiği en fazla önem gösterdiği bir konudur. Sağlıklı bakımlı tırnaklar bedensel hem de psikolojik olarak özgüven sağlayacak etmenlerin başın da gelir. Bahsedeceğim birbirinden kolay ve pratik doğal yöntemlerle evde kolayca yapabileceğiniz tırnak bakımlarınızla sizlerde canlı, parlak ve güçlü tırnaklara kavuşacaksınız..

☆☆☆


İlk olarak mucizevi limon suyu tarifi ile başlayalım!
İçinde bolca c vitamini bulunan. Ve bakteri oluşumunu engelleyen limon ile ayrıca tırnaklarınıza canlılık ve parlaklık katacaksınız.. Dört yemek kaşığı limon suyuna yarım su bardağı su ilave edin ve karışımı ısıtın. Fazla sıcak olmasın ılık olması yeterlidir. Tırnaklarınızı yaklaşık on beş dakika kadar karışımın içerisinde bekletebilirsiniz.

Bunun yanı sıra zeytin yağı da tırnak bakımın olmazlarından biridir. Bir yemek kaşığı limon suyuna birkaç kaşık zeytinyağı ilave ederekte tırnaklarınızı karışımda bekletebilirsiniz.



Tırnak bakımı nasıl olmalı




Başka bir doğal yöntemde elma sirkesi
Neredeyse tüm bakım işlemlerinde uygulanan sirke tırnak bakımında da bir numaralı yöntem. Yarım çay bardağı elma sirkesine bir su bardağı su ilave edin ve ısıtın. Tırnaklarınızı yaklaşık on beş dakika kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz.


Tırnakları güçlendiren diğer bir yöntem karbonat!
İki tatlı kaşığı karbonatı ve ılık bir bardak suyu karıştırma kabınızın içine alın ve karıştırın. Tırnaklarınızı on ya da on beş dakika boyunca içerisinde bekletin ve durulayın.



Tırnak bakımı




Bir başka tırnak bakımı önerisi  "badem yağı"
Oldukça basit bu yöntemi düzenli uyguladığınız da canlı, güçlü tırnaklara ve istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Bir bardak ılık suya birkaç damla badem yağını ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin, karıştırın. Daha sonrasında tırnaklarınızı bekletmek için hazır olacaktır! Yaklaşık on ya da on beş dakika sonra durulayabilirsiniz.


Tırnak bakımında lavanta etkisi!
Eğer sizde çabuk kırılan güçsüz tırnaklara sahipseniz tırnaklarınıza lavanta yağı kullanabilirsiniz. Gün içinde lavanta yağını bir pamuk yardımı ile tırnaklarınıza düzenli şekilde uygulayın ve sizde değişimine şahit olun.










Bu yöntemler dışında tırnak bakımında önemli birçok faktör vardır. 

❗Tırnak temizliği, bahsedilen diğer yöntemlerle birlikte tırnak temizliğine de önem gösterilmelidir. Gün içerisinde eller sıklıkla yıkanmalıdır. 

❗Bunlarla beraber tırnak törpü kullanımında aşırıya kaçmak da tırnağa zarar veren diğer bir konudur. Nazik hareketlerle dikkatli olmakta fayda var.

❗Olmazsa olmaz beslenme sağlıklı ve dengeli beslenme bir çok şeyde önemli olduğu gibi tırnak bakımında ve sağlığında da önemlidir. Bol kalsiyum içeren yemeklerde fayda var..

❗Günlük hayatta tırnağa verdiği zararı bilmemize rağmen vazgeçemediğimiz ojelerin kullanımında da dikkatli olmalıyız. En fazla üç gün kullanılan bir ojeyi çıkartıp gerekli bakım işlemleri uygulanmalıdır. Aksi takdirde tırnakta sarmalar ve kırılmalar artacaktır.

❗Son olarak kullanılan tırnak bakım malzemelerinin temizliği konusu, uzun süredir kullandığınız bakım setinizin düzenli dezenfekte işlemi uygulamalısınız.

Not: Her yöntem herkeste etkili olmayabilir. Ve etkili sonuç için süreklilik önemlidir. Bu yüzden tüm önerileri düzenli olarak yapmaya özen göstermelisiniz. Peki sizin uygulayarak başarılı sonuçlar aldığınız yöntemler hangileri ya da başka özel yöntemleriniz var mı? Varsa yorumlarda belirtmeyi unutmayın..



tırnak bakımı


Yorum Gönder

0 Yorumlar