SİVİLCE İZLERİ NASIL GEÇER

SİVİLCE İZLERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER


Hepimizin ortak sorunu sivilce izleri. Bir çoğumuzun ergenlik döneminde oluşmaya başlayan ve devam eden bir türlü geçmek bilmeyen sivilce izleri vardır. Yanlış beslenmeden, hava kirliliğine, hormonsal bozukluklara kadar birçok nedeni olan sivilce oluşumunun ve sonrasında oluşan izlere doğru müdahale etmek oldukça önemlidir. Artık en büyük yanlışlardan biri olan sivilce ve izlerini kapatıcı ile kapamaktan uzak duruyoruz. Ve doğal yöntemlerle bu soruna çözüm buluyoruz. Tabi aktif bir sivilce sorununuz varsa bu yöntemleri uygulamadan doktora başvurmalısınız. Peki doğal yöntemlerle bu sorunu nasıl geçirebiliriz? Birlikte bakalım..

Sivilce izleri nasıl geçer


En bilinen yöntemle başlayalım limon yardımıyla sivilce izlerine çözüm bulabilirsiniz.
Limonun cilde bir çok faydası vardır. Tabi miktarı ayarlamak önemli fazlası cildi tahriş edebilir. Yeterli miktardaki limon suyunu sivilce izlerinizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Bunun yanı sıra tarife bal ekleyerekte uygulayabilirsiniz. İki tatlı kaşığı limon suyuna iki ya da üç yemek kaşığı balı ilave ederek birkaç dakika kaynatın. Sonra yüzünüze uygulayın yaklaşık on dakika sonra yıkayabilirsiniz.


Her derde deva elma sirkesi sivilce izleri için diğer bir yöntem. 
Bir çay bardağı elma sirkesine yaklaşık bir çay bardağı maden suyu ilave edin. İkisini iyice karıştırdıktan sonra sivilce izlerinin üzerine sürün. Yaklaşık on beş dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.


Sivilce İzleri Nasıl Geçer




Sivilce izlerinden kurtulmanın doğal bir başka yöntemi de mutfağınızda kolayca bulabileceğiniz  karbonat. 
Karbonat cilt tonunuzu eşitleyerek izlerin kaybolmasına ayrıca cildinizdeki ölü hücrelerin de yok olmasına yardımcı olacaktır. Yaklaşık bir çay kaşığı karbonata su ilave edin ve karıştırma kabınızda macun haline gelene kadar karıştırın. Sonrasında masaj yaparak izlerinizin üzerine sürebilirisinz. Beş ya da on dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. 


Bir başka kolay yöntemde yoğurt maskesi
Yüzünüzde ki sivilce izlerinizin yok olmasına yardımcı olacak doğal ve uygun fiyatlı bir yöntem olan yoğurt, sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olacak bunun yanı sıra cildinizin gerekli nem ihtiyacını da karşılayacak ve cildinizi besleyecektir. Bir miktar yoğurdu yüzünüzüz tamamına sürebilirsiniz. Ya da dilerseniz Yoğurdun içine bir kaç damla limon suyu da ilave ederek karıştırıp masaj yaparak da işlemi uygulayabilirsiniz. 


sivilce izleri nasıl geçer



Aloe Vera Yöntemiyle sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz
Bakterilerin yok olmasına ve oluşmasına engel olan aloe vera bitkisi sivilce izlerinin yanı sıra sivilce oluşumunuzu da engelleyecek ve sivilcelerinizin yok olmasına yardımcı olacaktır. Öncelikle aloe veranın iç kısmında bulunan jeli çıkartıp yüzünüze sürebilirsiniz, kuruduktan sonra soğuk su ile durulayın. Bunun yanı sıra çıkardığınız aloe vera jeline birkaç damla limon suyu ekleyerek yüzünüze masaj yaparak sürüp yaklaşık on dakika kadar beklettikten sonra da durulayabilirsiniz.



Gül Suyu ile de sivilce izlerinizden kurtulmanız mümkün.
Gül suyunun cilde olan faydalarını bilmeyen yoktur. Yüz bakımında bir numaralı yöntem olan gül suyunun sivilce izlerine de mucizevi faydaları bulunuyor. Bir çay bardağı gülsuyunu, E vitaminini ve bir yemek kaşığı şekeri karıştırma kabına ekleyerek karıştırın. Daha sonra izlerinizin üzerine masaj yaparak sürün. Yaklaşık beş dakika kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz. 


sivilce izlerine doğal yöntemler



Son olarak buhar yöntemi. Sivilce izlerine iyi gelen diğer bir yöntemdir.
Buhar banyosu ile cildinizde ki birçok lekeden ve izlerden kurtulmanız mümkün. Kolaylıkla uygulanabilen bu yöntemle düzenli uygulama sonucunda kesin çözümler alabilirsiniz. Öncelikle yaklaşık bir litre suyu (5 bardak) kaynatın ve sonra bir kaba koyun. Yüzünüzü kaba yaklaştırın ve havlu yardımıyla başınızı kapatın. Buhar yayılmasın ve sadece yüzünüze temas etsin. Yaklaşık on veya on beş dakika bekleyin ve işlem tamam.



Tüm yöntemlerin yanı sıra herkesin cilt yapısı farklılık gösterdiğinden her yöntem herkese iyi gelmeyebilir. Bunun için tüm yüzünüzde denemeden önce küçük bir bölge de yan etkisi (kızarıklık, kaşıntı vb.) olup olmadığını test edin. Ve devamlı sivilce ve sivilce izi sorununuz varsa öncesinde doktorunuza danışın!  

Peki sizin kullandığınız işe yarayan yöntemler hangileri ya da kullandığınız başka yöntemler var mı? Yorum kısmında bahsedebilirsiniz ♡


Siyah Noktalara Kesin Çözüm Yöntemleri İçin Tıklayınız..

Yorum Gönder

0 Yorumlar